در این مقاله سعی بر معرفی اجمالی وسایل لازم و ضروری میکس و بارتندینگ را داریم.
لازم به ذکر است که لوازم یک بارتندر از آیتم های ذکر شده بیشتر است و این وسایل ابزاری است که در هر کافه ای وجود آنها ضروری است.
ابزار و وسایل بارتندینگ
شیکر ( Shaker ) :
شیکر وسیله ای برای مخلوط کردن ترکیبات از جمله آب میوه ها، سیروپ ها و عرقیجات است. این مواد معمولا همراه با یخ داخل شیکر ریخته شده و با تکان دادن ( شیک کردن ) این وسیله ، یخ آنها را ترکیب و سرد می کند. بعضا در تهیه بعضی نوشیدنی ها به طور مثال برگ نعنا هم میریزند که هنگام شیک کردن ، یخ با برگ ها برخورد کرده و باعث آزاد سازی طعم و عطر آنها می گردد. نوعی از شیکر که در ایران بسیار رایج است شیکر کوبلر (Cobbler ) نام دارد که دارای سه قطعه می باشد که به هم وصل می گردند. به آن شیکر سه تکه ( بدنه یا مخزن – صافی – سری ) نیز گفته میشود. مواد داخل بدنه ریخته شده و صافی روی آنها قرار میگیردو و سپس سری آن گذاشته می شود. بعد از عمل شیک کردن سری یا کلاه شیکر از روی آن برداشته می شود و مواد پس از عبور از صافی در ظرف سرو ریخته می شوند و یا سری و صافی باهم برداشته شده و مواد از صافی دیگری که جلوتر با آن آشنا می شویم عبور می کنند. بعضی از انواع شیکر های کوبلر دارای بدنه ای اضافه هستند که سرمای یخ داخل شیکر را به دست بارتندر منتقل نکنند.
قاشق بار ( Bar Spoon ) :
یکی دیگر از ابزار بارتندیگ قاشق بار است. قاشق بار بدنه ای بلند و مارپیچ دارد و برای مخلوط کردن مایعات و یا گارنیش کردن به کار می رود . علت مارپیچی بودن بدنه قاشق بار زیبایی و راحتی کار کردن با آن و همچنین جلوگیری از ایجاد تلاطم در نوشیدنی است. قاشق بار وقتی بلند با شد به آن تال اسپون ( Tall Spoon ) می گویند . قاشق بارها معمولا بلند هستند زیرا هم کار با آنها راحت تر است و هم دسترسی به انتهای لیوان برای بارتندر آسان تر است. معمولا انتهای قاشق بار دارای چنگال است در غیر این صورت صاف خواهد بود.
مادلر (Moddler ) :
مادلر یک استوانه کشیده است و کارایی آن شبیه گوشتکوب می باشد. مادلر انواع چوبی ، فلزی و پلاستیکی دارد که استفاده از نوع فلزی و پلاستیکی آن بهداشتی تر می باشد. از مادلر جهت کوبیدن و له کردن مواد موجود در نوشیدنی از جمله گیاهان و میوه ها استفاده می شود. این کار باعث آزاد سازی عطر و طعم موجود در این مواد می شود. به طور مثال در تهیه نوشیدنی موهیتو لیمو و برگ نعنا را با مادلر می کوبند تا طعم و عطرهای آنها آزاد و در هم ادغام شود. انتهای مادلر حالات مختلفی دارد که توجه به آن در استفاده برای انواع مواد ضروری است.
جیگر ( Jigger ) :
توجه به مقدار اولیه مواد موجود در نوشیدنی از وظایف یک بارتندر حرفه ای است تا بتواند همواره طعم و عطر درستی از نوشیدنی ها عرضه نماید. جیگر ابزاری برای این امر است تا بارتندر بتواند مقداراولیه میوه ها و سیروپ ها و دیگر ترکیبات یک نوشیدنی را به درستی اندازه بگیرد. جیگر دارای دو مخروط به هم چسبیده است که یکی از دیگری کوچکتر میباشد که این امر صرفا جهت جنبه خوش دست بودن این وسیله است.
صافی ( Strainer ) :
همانطور که قبلا اشاره شد شیکر کوبلر دارای یک صافی در میانه خود است که معمولا از ورود تکه های یخ به داخل نوشیدنی جلوگیری میکند ولی نمی تواند مانع ورود ذرات ریزتر مانند پالپ های میوه ها شود. برای این امر صافی در نظر گرفته می شود. بعضا نیاز است که پالپ های میوه درون نوشیدنی وجود داشته باشند ولی در غیر این صورت باید آن را از صافی یا فیلتری عبور دهیم تا نوشیدنی یکدست شود . صافی ها انواع مختلفی دارند و هرکدام به یک میزان نوشیدنی را غربال می کنند. ساختار صافی یا استرینر به این صورت است که به دور و زیر یک صفحه دایره ای یک فنر فلزی متصل است که به یک دسته وصل میشود. هرچه فنر صافی ریزتر باشد مواد بیشتر را از نوشیدنی جذب میکند.
یخ خرد کن ( Ice Crusher ) :
این دستگاه جهت ساخت نوشیدنی هایی استفاده می شود که نیاز به یخ خرد شده دارند . دو نوع دستی و برقی دارد که نوع دستی آن مقرون به صرفه تر است.