در این قسمت به ذکر تفاوت قهوه لاته با دیگر انواع قهوه ها بر پایه اسپرسو و معرفی چند نمونه از محبوب ترین های آنها می پردازیم.
- اسپرسو : اسپرسو در زبان ایتالیایی به معنای ” سریع ” است و علت آن به دلیل اینکه زمان آماده سازی کوتاهی دارد میباشد. در واقع این قهوه اصیل ایتالیایی در عرض 30 ثانیه با افزودن آب 90 درجه تحت فشار خاصی به پودر قهوه از قبل آسیاب شده تهیه می گردد. این قهوه مقدار کافئین بالا و طعمی به مراتب قوی تر و تلخ تر از سایر قهوه ها دارد به همین دلیل در شات های کوچکتری ( معمولا 30 میلی متری ) سرو می گردد. همچنین در دو نوع سینگل و دابل قابل سفارش است. اسپرسو دابل همانطور که از نام آن پیداست به معنای دو برابر است . یعنی 2 شات اسپرسو در یک فنجان قهوه.
- آمریکانو : این نوشیدنی در واقع از افزودن مقداری آب جوش به یک یا دو فنجان اسپرسو تهیه می گردد. خواستگاه این نو از قهوه نیز ایتالیا است ولی دلیل نام گذاری آن به نام قهوه آمریکایی سربازان آمریکایی ای بودند که در زمان جنگ جهانی دوم در ایتالیا و به دلیل عادت دیرینه خود به نوشیدن قهوه های دمی از نوشیدن اسپرسو غلیظ و کم حجم ناراضی بوده و به همین دلیل به جهت رقیق تر کردن و راحت تر نوشیدن به آن آب جوش اضافه می کردند.
- لاته : همانطور که در بالا اشاره شد قهوه لاته از ترکیب یک شات اسپرسو و شیر بخار داده شده و میزان کمی فوم شیر تهیه می گردد. به سبب داشتن شیر زیاد طعم ملایم تری از قهوه را داراست و محبوبیت زیادی بین طرفداران قهوه دارد.
- کاپوچینو : قبلا هم اشاره شد که تفاوت این قهوه با لاته در میزان فوم شیر و خود شیر بخار داده شده است . به این صورت که کاپوچینو نیز نوشیدنی بر پایه یک شات اسپرسو است ولی با این تفاوت که میزان شیر کمتر و فوم شیر بیشتری از قهوه لاته دارد .
- فلت وایت : این نوشیدنی درواقع همان لاته یا کاپوچینو می باشد با این تفاوت که در آن خبری از فوم شیر نیست و ترکیبات آن فقط شامل یک شات اسپرسو و شیر بخار داده شده است. پس اگر در زمان تهیه لاته یا کاپوچینو نتوانستید از شیر خود فوم قابل قبولی بگیرید شما فقط یک فنجان فلت وایت خواهید داشت.
- ماکیاتو : طرز تهیه این قهوه بسیار ساده است در واقع این نوشیدنی ترکیب یک شات اسپرسو با فوم شیر است ، بدین صورت که پس از فوم دار کردن شیر، اسپرسو را به آرامی به آن اضافه می کنند. افزودن طعم دهنده های دیگر به این نوشیدنی و ساخت طعم های جدید از آن مرسوم است . به طور مثال اضافه کردن کارامل به آن و تهیه کارامل ماکیاتو طعم شگفت انگیزی می سازد.
- موکا : این نوع قهوه طعمی شیرین دارد و به همین دلیل طرفداران زیادی در دنیا داراست. کسانی که طعم تلخ قهوه برایشان خوشایند نیست موکا را به سایر قهوه ها ترجیح می دهند. دلیل شیرین بودن موکا در واقع اضافه شدن شربت شکلات به آن است . در واقع قهوه موکا با ترکیب یک شات اسپرسو با شیر بخار داده شده و فوم شیر و شکلات تهیه می گردد پس در اصل تنها تفاوت ترکیب آن با لاته و کاپوچینو داشتن شکلات است که طعمی بسیار لذیذ و البته کالری بیشتری را برای شما به ارمغان می آورد.