آموزش باریستا

باریستا چه شغلی است؟ باریستا به چه افرادی گفته می شود؟

باریستا چه شغلی است؟	باریستا به چه افرادی گفته می شود؟

باریستا به چه افرادی گفته می شود؟

اگر به دنیای قهوه و انواع آن علاقمند باشید حتما نام باریستا به گوش شما آشناست. قهوه ای که شما سفارش می دهید صرفا کار دستگاه قهوه ساز نیست بلکه با هنر دستان باریستا تهیه می گردد.
باریستا (barista) واژه‌ای ایتالیایی است و فارغ از جنسیت به فردی اطلاق می گردد که به صورت حرفه ای با انواع قهوه و روش های آماده سازی آنها و همچنین تهیه انواع نوشیدنی های سرد و گرم آشنایی دارد . همچنین یک باریستا حرفه ای باید بداند برای تهیه هرکدام از انواع قهوه ، دمای آب و نوع رست و نوع آسیاب و دما و فشار دستگاه آن به چه شکل است.

مهارت های لازم برای یک باریستا چیست ؟

مهمترین معیار سنجش کیفیت کار یک باریستا به مهارت او در تهیه قهوه برمی گردد. یک باریستا باید همواره با مطالعه ، تمرین و تکرار فراوان مهارت های خود را ارتقاء بخشد.

مهارت های عملی لازم :

  • قابلیت تشخیص انواع قهوه ها
  • قابلیت شناخت کیفیت انواع دانه ها
  • شناخت میزان آسیاب و رست شدن هر کدام از انواع قهوه ها
  • تسلط بر تمام دستورالعمل ها و تکنیک های لازم
  • شناخت کامل اجزای دستگاه ها از جمله دستگاه آسیاب قهوه و تسلط بر نحوه کار آنها
  • شناخت اصطلاحات مرسوم در این حوزه
  • توانایی تهیه منوی کافه
  • تهیه قهوه اسپرسو
  • تسلط بر دم آوری قهوه های نسل دوم و سوم و دمی
  • تهیه فوم شیر
  • تسلط بر انواع روش های لاته آرت ( هنر طراحی شیر روی قهوه )
  • تهیه انواع نوشیدنی های گرم و سرد بر پایه قهوه
  • شناخت طعم ها و توانایی ایجاد طعم های جدید

مهارت های رفتاری لازم :

  • مهارت در انجام چند کار به صورت همزمان
  • سرعت عمل و خلاقیت در کار
  • مردم داری و برخورد حرفه ای و گرم با مشتری
  • توانایی خوب گوش کردن
  • توانایی کار در محیط شلوغ
  • ایجاد نظم و اولویت بندی سفارشات
  • توانایی مدیریت کارکنان
  • انعطاف پذیری زیاد در محیط کار
  • رعایت بهداشت در محیط کار
  • دقت و صبر و شکیبایی بالا
  • داشتن روحیه کار تیمی
  • توانایی مدیریت مشکلات احتمالی

دوره های آموزش باریستا

دوره آموزش باریستا گری

شغل باریستایی شغلی با ظرافت ها و پیچیدگی های خاص می باشد. در صورتی که در کنار علاقه خود به دنیای هیجان انگیز  قهوه، متقاضی یادگیری حرفه ای باریستاگری هستید به شما این مژده را می دهیم که میتوانید با شرکت در دوره های معتبر باریستا گری و دریافت مدرک ، به اشتغال و کسب درآمد در این حوزه  مشغول شوید.

سرفصل های آموزشی در دوره های باریستاگری بسیار متنوع و کارآمد هستند . این دوره ها آموزش کامل و جامع صفر تا صد مهارت های لازم را برای یک باریستا شدن در اختیار شما قرار خواهند داد.

دوره آموزش باریستا گری برای چه کسانی مفید است ؟

کسانی که به دنبال علاقه خود علاقمند به کسب درآمد در یک مسیر شغلی جدید هستند.

کسانی که به دنبال افتتاح یک کافه برای خودشان هستند.

کسانی که میخواهند در خانه از دوستان و خانواده خود به صورت حرفه ای پذیرایی کنند.

کسانی که به دنبال کسب مهارت جهت مهاجرت و ایجاد درآمد در کشور مقصد هستند.

سرفصل های دوره آموزش  باریستا گری از مزرعه تا کافی شاپ :

مباحث تئوری :

  • تاریخچه قهوه ( درک تکامل تدریجی قهوه ) و کافی شاپس
  • شناخت گونه های مختلف دانه قهوه و موقعیت جغرافیایی نقاط کشت آنها
  • تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا
  • درک اصول اولیه عطر و طعم
  • شناخت تفاوت قهوه خاص و تجاری
  • شناخت تفاوت قهوه تازه عصاره گیری شده و قهوه فوری
  • درک پروسس های خیس، قهوه شسته شده و خشک و طبیعی
  • انواع مختلف تجهیزات و روش های موجود برای دم کردن قهوه
  • فرآیند مراحل برشته کاری (Roasting  ) و وسایل آن
  • اهمیت استفاده از دانه تازه و نحوه تازه نگه داشتن آن
  • پردازش طعم قهوه در زمان برشته کاری
  • اصول آسیاب کردن قهوه ( Grinding )
  • شناخت انواع تجهیزات و روش های دم آوری قهوه
  • حفظ و ذخیره دانه های قهوه و جلوگیری از اصراف آن
  • اصول کالیبراسیون
  • دوزینگ ، لولینگ ، تمپینگ
  • مدیریت محل کار و اصول مشتری مداری
  • ایمنی و بهداشت در محیط کار
  • کنترل کیفیت مواد
  • مسئولیت های باریستا در کافه

مباحث عملی :

  • آسیاب دانه های قهوه ، اندازه گیری و فشردن آنها
  • شناخت قطعات اصلی آسیاب
  • تنظیم دستگاه آسیاب برای اسپرسو
  • تکنیک اندازه گیری یکدست برای یک شات اسپرسو یکسان
  • نحوه تنظیمات دستگاه اتومات برای گرفتن اسپرسو سینگل یا دبل
  • تهیه مشتقات و نوشیدنی های گرم بر پایه اسپرسو ( آمریکانو ، موکا ، لاته ، ماکیاتو و …)
  • دم آوری قهوه ترک و فرانسه
  • ایجاد بافت صحیح در شیر و فوم گیری اصولی
  • شناخت تکنیک های گرم کردن برای رسیدن به دمای مطلوب
  • آموزش تکنیک های ریختن شیر روی لته و کاپوچینو کلاسیک ( لاته آرت )
  • تهیه انواع قهوه های نسل سوم ( کمکس ،V60 ، سایفون ، آیروپرس ، فرنچ پرس و … )
  • تهیه انواع دمنوش و جوشانده ها
  • تهیه انواع نوشیدنی های سرد و کار با دستگاه های آنها
  • تهیه انواع شیک ها ، اسموتی ها ، فراپه ها ، گلاسه ها و …
  • تهیه انواع آیس کافه ها ( قهوه های سرد )
  • آموزش موکتل های مختلف
  • تنظیم منوی مخصوص باریستا

نکته ای که در پایان ذکر آن را واجب میدانیم این است که کسب مهارت در باریستاگری صرفا محدود به گذراندن دوره های آموزشی نمی باشد بلکه این تمرین و تکرار مکرر تکنیک ها و اصول است که وجه تمایز یک باریستا ساده و حرفه ای را مشخص می کند. شما با تمرین فراوان میتوانید تمامی پیچیدگی ها و ظرافت های این حرفه را کسب نمایید و به تدریج خلاقیت ها و سلیقه خاص خود را در سفارشات مشتریان اعمال نمایید و آن را به عنوان امضای کار خود ارائه دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *